ŠTEFANOVCE: Obec otvorila potraviny, ľudia už za nákupmi cestovať nemusia

16.04.2011 Vranov nad Topľou

Štefanovce 16. apríla (TASR) - Obyvatelia Štefanoviec museli donedávna cestovať za nákupmi do susedných dedín či okresného mesta Vranov nad Topľou, keďže v obci pred štyrmi rokmi zatvorili predajňu potravín. Situácia sa zmenila po tom, ako jej prevádzku vlani opätovne obnovila miestna samospráva. Za predajným pultom ponúka zmiešaný tovar kupujúcim aj starosta Peter Giboda.
\"Predaj v potravinách zabezpečujem ja ako starosta a máme tu ešte na dohodu o vykonaní práce aj jednu pracovníčku. Prevádzková doba je obmedzená na dve hodiny ráno a dve hodiny poobede,\" vysvetlil starosta s tým, že predajňu prevádzkuje obec na základe živnostenského listu.
Opätovnú možnosť nákupu čerstvých potravín na území obce domáci obyvatelia privítali. Potešili sa aj miestni chlapi, ktorí často debatujú pred obchodíkom pri fľaši piva. Niektorí hundrú na to, že nemajú prácu, iní sa im smejú popod fúzy, keďže sú už na dôchodku.
Muži sa zhodujú na tom, že v obci chýba krčma. \"Lepšie by bolo keby bola, mohli by sme si v nej popozerať futbal či hokej. Veď idú hokejové majstrovstvá sveta,\" vysvetlil dôchodca Jozef s tým, že podobne ako miestni ľudia aj on je vďačný aspoň za malý obecný obchodík. \"Nemusím so sebou vláčiť nákupy zo susedného Továrneho,\" poznamenal.
Ranné a popoludňajšie popíjanie piva je pre niektorých starších Štefanovčanov jedinou svetlou stránkou dňa. Tvrdia však, že ich nič netrápi a so stresom či zhonom sa už v živote našťastie nestretávajú. \"Ja už teda absolútne nie, mal som toho dosť počas osemnástich rokov práce v bani, sťažovať sa teraz naozaj nemám na čo,\" podotkol Vladimír, ktorému dali za pravdu ostatní chlapi.
 

Vyberte región